zaterdag 9 augustus 2008

Chocolade...mmm

Chocolade kan leuke effecten hebben...
Het werd altijd gezien als iets sterk intens, tijden van vroeger was dit hemelse voedsel enkel voorbestemd voor rijke mensen (chocolade was redelijk duur)

Nu kunnen alle mensen ervan genieten thank god!

volgende drankjes zijn oude receptjes die zelfs door de maya's en inca's gebruikt werden ze zijn sterk, afrodisiac en gewoonweg lekker!

De eerste recept is een heel sterk afrodisiacum drank en is echt perfect voor een romantische zwoele nacht lol

Het is een oude Azteken recept.

Sinds mijn man in een chocolade fabriek werkt brengt hij veel chocolade naar huis,
chocolade uit ecuador,venezuela, peru zulke lekkere chocolade heb ik nog nooit van mijn leven geproefd bitter en met een fruitig nasmaak soms zelfs wat pikant op het puntje van je tong!

Aangezien ik veel dessertjes en taarten maak komt dat goed van pas!
Met de pure fondant chocolade van peru maak ik dit drankje(cote d'or is natuurlijk ook goed)!

Azteken recept

50 % gegrilde cacaobonen
50 % pitten van brijappel, de vrucht van de brijappelboom
250gr puur fondant chocolade
ear flower of xochinacaztli
vanille peul
Mexicaanse peper of zwarte peper
honing
chili poeder

Je drinkt deze warm.

De 2de recept is van de maya's

180 gr geraspte fondant chocolade
200 ml melk
150ml volle room
1 koffielepel honing
1 soeplepel maïsmeel
4 soeplepels koud water
2 druppels vanille concentraat of een snuifje vanillepoeder
3 snuifjes chili poeder(rood)

Bereiding

Doe in een kookpan de chocolade, de melk, de honing en de vanille tesamen, al mengend opwarmen niet aan de kook brengen.
Het maïsmeel in het koud water oplossen dit mengsel langzaam al roerend in de kookpan gieten het geheel opkloppen, tot wat schuim ontstaat warm opdienen en met kaneel bestrooien

Tip als je graag romantische avondje wilt organiseren met je geliefde maak allerlei gerechten klaar waar chocolade word gebruikt, zet dan de film chocolat op van jhonny depp(prachtige film!!!!!!)

En smul later een lekker kopje van de azteken drankje!!!

Kip met chocolade ,klinkt een beetje raar maar is echt ongelooflijk lekker !

Ingrediënten

een braadkip ongeveer 2kg
4 sjalotten
100 g chocolade, extra donkere bv. Cote d’Or Sensations 86% of de fondant ecuador 92%
150 g boter
1 lepel olie
1 lepel cayennepeper
een paar teentjes look
1 grote teen gember
1 klein glaasje alcohol, bv. witte rum of tequila
zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Verdeel de kip in stukken.
Wrijf elk stuk grondig in met peper, zout en cayennepeper.
Zet een uurtje of langer in de koelkast om in te trekken.

Maak look en gember schoon en hak ze samen zeer fijn.
Maak de sjalotten schoon.

Doe de helft van de boter en de olie in een pot met dikke bodem.
Laat goed heet worden en doe de stukken kip er één voor één in en bak ze rondom mooi bruin.

Leg ze opzij.
Giet het vet uit de pot.
Doe het rugstuk er terug in.
Braad dat ook even aan, maar temper dan het vuur.
Voeg een halve liter water toe en de sjalotten.
Laat ongeveer een uur koken, of tot de rug uit mekaar valt.

Zeef de fond en zet opzij.
Maak de pot schoon.
Doe de rest van de boter in de pot en laat goed heet worden.

Doe de look en de gember erin en laat een half minuutje aanstoven.
Doe dan de stukken kip erin, breek de chocolade erover en dek af.
Laat anderhalf tot twee uur op een heel heel laag vuur garen.

Roer om het half uur eens door en controleer de gaarheid.

Als de kip gaar is, neem je ze uit de pot en houdt ze warm.
Deglaceer de pot met het glaasje drank.
Werk de saus af met een deel van de fond en een klein nootje boter.
Kruid af met peper en zout indien nodig.

Giet de saus over de warme kip en serveer onmiddelijk, bv. met venkel met worteltjes en rijst in de oven.


Veel plezier met je (zwoele)chocolade avondje want chocolade doet je bloed verhitten lol!


Nella

Geen opmerkingen: